Контакти | Lead Stories

Имате предложение? Искате да ни изпратите допълнителна информация за история? Имате предложение за корекция или опровержение относно публикациите ни във Facebook или Instagram? Трябва да се свържете с някой от нашите репортери? Превъртете текста надолу и проверете съответния раздел в тази страница...

Забележка: Обидни или заплашителни имейли вероятно ще бъдат игнорирани (или докладвани на властите). Същото важи и за съобщенията, изпратени до неподходящата пощенска кутия. Не си губете времето.

Ако все пак имате желание за това, изпратете тези имейли на hatemail@leadstories.com

Предложения и информация

Имате предложение за нещо, което трябва да прегледаме? Допълнителна информация, която може да промени заключението от проверка на факти? Изпратете имейл на tips@leadstories.com, за да ни уведомите.

Ние сме най-заинтересовани от актуални твърдения/истории/видеоклипове/изображения/публикации (без значение от политическия уклон), които са неверни (или много подвеждащи), вредни за някого и подходящи за аудитория в България. Ако имате предложение за нещо друго, малко вероятно е да направим проверка на факти за него. Може да прочетете повече за това как решаваме каква проверка на факти да направим тук.

Маркиране от Facebook и Instagram: обжалвания и корекции

Ако сте тук, след като сте видели маркирана във Facebook или Instagram публикация, която искате да премахнете, вижте процеса по-долу. Ще се разглеждат само заявки, изпратени чрез указаните стъпки, ние не обработваме жалби, изпратени чрез чат, телефон, DM, текстово съобщение, Smoke Signals или други методи.

Важнo:

 • Lead Stories може да обработва заявки за опровержения или корекции само за съдържание, което сте създали или публикували първоначално Вие. Ако сте публикували или споделили повторно, ние не можем да ви помогнем.

 • Lead Stories може да обработва само заявки за опровержения или корекции, касаещи съдържание, маркирано от Lead Stories. Ако маркираното известие във вашето съдържание гласи „Същата информация е проверена в друга публикация", това означава, че Facebook автоматично е маркирал вашето съдържание и само те могат да го премахнат. Свържете се с Facebook в такива случаи, ние не можем да помогнем.

anotherpost.jpg

(Пример за известие за проверка на факти, добавено от Facebook, а не от Lead Stories)

Има два начина, по които рейтингът може да бъде променен или премахнат: лицето, публикувало съдържанието може да го коригира и да добави бележка към него, или може да ни предостави убедителни доказателства, че нашата оценка или проверката на фактите греши (в този случай ще публикуваме корекция) или че сме използвали грешен етикет (например ако сме оценили сатирична статия като „Невярно" или ако етикет за проверка на фактите е бил приложен погрешно към снимка, която няма връзка с материала).

Ако материал, който сте създали или публикували, е било оценен от Lead Stories в рамките на партньорството с Facebook за проверка на факти от трета страна и искате да обжалвате оценката или да ни уведомите, че сте публикували корекция:

 • Първо се уверете, че сте прочели насоките на Facebook за лица, които публикуват информация (особено раздела за обжалвания/корекции и необходимостта от публикуване на известие за корекция)
 • НЕ изтривайте статията/публикацията/изображението/видеото (това прави невъзможна промяната на оценката)
 • НЕ променяйте URL адреса на статията/публикацията/изображението/видеото (това прави невъзможно промяната на оценката
 • След това изпратете съобщение до: appeals@leadstories.com, включително линка към проверката на факти и линка или публикацията, заради която обжалвате или която сте коригирали. Facebook предостави имейл шаблони, които можете да използвате, за да сте сигурни, че вашето съобщение включва цялата подходяща информация.

Редактиране

 • Имейл: alan@leadstories.com
 • Телефон: 323-762-3215
 • Пощенски адрес: 2400 Ventura Blvd, #1015, Studio City, Ca 91604

Редактиране/технически въпроси

 • Имейл: maarten@leadstories.com
 • Тел: +32(476)310757

Юридически/корпоративни въпроси

 • Представител: Sanders Law Firm, LLC
 • Пощенски адрес: Lead Stories LLC, 31 North Tejon St., Suite 405, Colorado Springs, CO 80903

Репортери

Трябва да се свържете с някой от нашите репортери? Изпратете имейл на reporters@leadstories.com с тяхното име в заглавието на имейла.

За Нас

International Fact-Checking Organization Meta Third-Party Fact Checker

Lead Stories е уебсайт за проверка на факти, който винаги търси най-новите неверни, подвеждащи, измамни или неточни истории, видеоклипове или изображения, които са станали вайръл в интернет.
Забелязали сте нещо? Информирайте ни!.

Lead Stories е:


Най-Четени

Най-Нови

Споделете вашето мнение